Wij van Corio-Espresso willen je graag de beste koffies van over de hele wereld laten proeven. In meerdere landen over de hele wereld is de koffiecultuur erg divers. Die 'koffiewereld' wilden we graag vastleggen in onze collectie: 'Single Origin koffiebonen' en zonder op te scheppen, kunnen we vaststellen dat het gelukt is.
De single origin koffiebonen in onze collectie:
Cuba, Uganda, Costa Rica, en Guatemala. Dit zijn de landen waar onze koffiebonen vandaan komen geteeld worden. De koffiebonen groeien in zeer diverse gebieden wat de smaak van de bonen beïnvloed. Zo groeien de koffiebonen van Uganda op vulkanische grond en de koffiebonen van Costa Rica in de Tarrazu vallei waarna ze via een speciaal fermentatieproces gewassen worden. Al deze natuurlijke invloeden geven de koffie verschillende noten, denk aan lichte cacao noten of juist een kruidige aroma. De naam single origin zegt het eigenlijk al, er wordt maar één type boon gebruikt in onze landen koffie’s.
Koffie cultuur in Costa Rica: 'In Costa Rica wordt koffie vaak gezet met een eenvoudige methode. De gemalen koffie wordt in een stoffen zeefje gegoten in een ringvormige houten houder, te vergelijken met de Westerse papieren filter. Daarna wordt er langzaam gekookt heet water toegevoegd, de koffie komt direct terecht in een beker'.
Koffie cultuur in Cuba: 'De koffiecultuur in Cuba is een erg sociale gelegenheid en is sterk verbonden met de gemeenschap van mensen. Zo wordt er veel waarde gehecht aan kwalitatieve koffie en goede koffiemachines, zelfs door de mensen met minste middelen. Het is dan ook zeer gebruikelijk om je gasten altijd goede koffie aan te bieden. Tijdens de koffie maakt men tijd voor elkaar en worden de laatste nieuwtjes en roddels besproken. Dit staat zeer in contrast met landen waarbij er vluchtig een kopje koffie wordt achterover wordt getikt. Typische Cubaanse koffie is bijvoorbeeld de zogenaamde ‘cafe con leche’ koffie met hete melk, en een Café Cubana oftewel de Cafecito, een espresso met een kleine hoeveelheid gesmolten suiker'.
Koffiecultuur in Guatemala: 'Wist je dat Guatemala 8 verschillende koffieregio’s heeft? Omdat Guatemala dicht bij de evenaar ligt heeft het diverse (micro) klimaten en landschappen. Zeker in vruchtbare vulkaangrond groeien de koffiebonen erg goed. De koffiesoorten die uit Guatemala komen behoren dan ook tot de beste koffiebonen van de wereld. Hoewel Guatemala een van de grootste koffieproducenten is kun je alleen in speciale koffiebarretjes espresso krijgen'.
Hoe je onze landen koffie’s drinkt
Alle landen koffies zijn geschikt voor de volautomatische koffiemachine. Daarnaast zijn ze ook erg geschikt voor Cold-Brew, filterkoffie French Press en nog veel meer. De verschillende smaaktonen zijn kenmerkend voor onze single origin koffie’s. Kijk per soort welke jou het meeste aanspreekt, zo heeft Cuba een romig en kruidig aroma met lichte tonen van honing en cacao en heeft Guatemala weer een stevigere body met zachte cacao tonen.