Waarom gemalen koffie kopen?

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Feb 25, 2021
--
Leestijd 3 minuten
Gemalen koffie kopen is vanzelfsprekend wanneer je filterkoffie maakt. Maar wist je dat er meerdere zetmethodes zijn voor het zetten van gemalen koffie? En gegarandeerd smaakvol.
 placeholder
bialetti mokapot

Gemalen koffie kopen dit is waarom. Of je nu espresso koffie gemalen wilt kopen of koffie voor de americano koffie, bij ons kan het! Voor de bereiding van koffie, worden de koffiebonen altijd gemalen, in de koffiemolen of in de branderij. Indien je geen koffiemachine hebt die verse bonen kan malen, is gemalen koffie een uitkomst. Vers gemalen heeft altijd meer aroma en dus meer smaak, maar dat betekent niet dat gemalen koffie niet lekker is. Op deze manier kun je op verschillende wijze koffie zetten. Gebruik eerst in een filter in het koffiezetapparaat. Gebruik een koffieschep of een lepel om de hoeveelheid koffie af te meten. Op deze manier kun je de smaak bepalen door de koffie te doseren. Het koffiezetapparaat doet de rest voor je.

french press op tafel met uitzicht op balkon placeholder
french press op tafel met uitzicht op balkon
drie kleine koffieglaasjes met en zonder melk placeholder
drie kleine koffieglaasjes met en zonder melk
persoon schenk melk in coldbrew koffie in jar placeholder
persoon schenk melk in coldbrew koffie in jar

Welke voordelen heeft filterkoffie?

Espresso koffie gemalen heeft meerdere voordelen. Zo is de aanschaf van het koffiezet apparaat vaak een stuk lager in kosten dan een volautomaat koffiemachine. Je kunt een grote hoeveelheid tegelijk zetten en het is relatief makkelijk t.o.v. bijvoorbeeld een halfautomaat koffiemachine.

Op welke manieren kun je filterkoffie bereiden?

Er zijn verschillende zetmethodes voor gemalen koffie. Een aantal daarvan hebben we voor je op een rijtje gezet. French press of cafetiere: Dit een manier van koffiezettenn waarbij geen filter nodig hebt en bovendien blijft de koffiesmaak optimaal bewaard. De cafetiere bestaat uit een glazen kan, een metalen zeef en een deksel. Je gebruikt water dat net gekookt heeft en je voegt deze samen met de gemalen koffie in de kan. Na ongeveer 4 minuten druk je de zeef naar beneden. Op deze manier wordt de koffie gescheiden van de drank.

Coldbrew Coldbrew koffie kun je bereiden door koud water toe te voegen aan de gemalen koffie die in een schone pot zit. De koffie bewaar je vervolgens in de koelkast, daarna scheid je de koffie van het vocht door het te filteren. Hoe je dit precies kunt doen lees in onze blog: Lees in onze blog meer over hoe je zelf coldbrew koffie maakt Uitleg over de bereiding van de hippe coldbrew koffie

Moka pot De meest bekende is van het Italiaanse merk Bialetti. De Bialetti Moka Express is een hele makkelijke manier om koffie te zetten. Dit model is in 1933 bedacht en ontworpen door de Italiaanse ingenieur Alfonso Bialetti. Het model is door de jaren heen nagenoeg het hetzelfde gebleven, alleen het handvat is van vorm veranderd. De techniek in de mokapot is eenvoudig maar doeltreffend. Het potje wordt verwarmd en hierdoor neemt de druk toe waardoor het water naar boven duwt door de gemalen koffie in het filter. Hierdoor neemt het warme water de aroma's en de smaak mee van de koffie. De koffie stroomt dan door het buisje in het bovenste gedeelte van de mokapot. Wanneer je een pruttelend en sissend geluid hoort dan weet je dat je koffie klaar is. Dan is het simpelweg lekker genieten van je verse kopje koffie.

rijtje verticaal met gebrande koffiebonen op zwarte achtergrond placeholder
rijtje verticaal met gebrande koffiebonen op zwarte achtergrond
koffie zwart op houten tafel placeholder
koffie zwart op houten tafel

Voor meer inspiratie hoe je koffie op bovenstaande manieren kunt zetten check de volgende filmpjes. French press koffie maken ihttps://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8video placeholder French press koffie maken en Mokapot koffie makenihttps://www.youtube.com/watch?v=rpyBYuu-wJIvideo placeholder Mokapot koffie maken

Gemalen koffie kopen bij ons?

Je kunt bij ons terecht voor vele soorten gemalen koffie. Bedenk van te voren welke soort koffiedrank je wilt bereiden en of je zetmethode een bepaalde smaak vereist. Zo vraagt filterkoffie uit een apparaat vaak om een medium koffiesoort. Nog hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem contact met ons op en we staan je graag te woord

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen