Zo blijven je koffiebonen het lekkerst!

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Jun 09, 2021
--
Leestijd 3 minuten
Wij kunnen maar niet genoeg genieten van koffie. In deze blog delen we graag met je hoe je verse koffiebonen het beste kunt bewaren.
 placeholder
koffiefilter van bovenaf plant in de achtergrond

In dit artikel gaan we het over een aantal praktische zaken hebben rondom koffiebonen. Koffie is niet altijd het meest goedkope product en je wilt er het liefst zo veel mogelijk van genieten. Met deze tips behoud je de optimale smaak van je geliefde koffiebonen. Dat is wel zo handig. Ter informatie: 'Verse koffiebonen bieden altijd de beste smaak omdat er veel aroma vrijkomt tijdens het malen'. Bij gemalen filterkoffie heeft dit proces al plaats gevonden, met het gevolg dat een deel van de aroma’s en de smaak verloren is. Daarnaast zijn er nog een aantal handige weetjes rondom het kopen, consumeren en bewaren van verse bonenkoffie. Lees je gezellig mee?

Kopen van koffie en bewaren.

Wil je de lekkerste koffie kopen dan kun je het beste kiezen voor verse bonenkoffie. Verse bonenkoffie is dan ook altijd het lekkerst. De koffie die over het algemeen verkocht wordt in de supermarkt is niet altijd de meest verse koffie. Koop koffiebonen het liefst bij een echte koffiebrander. Je kunt ook altijd terecht voor advies over welke type koffiebonen het beste bij jou en je koffiemachine passen. Heb je er al eens bij stil gestaan, dat koffie een vers product is? Koffie wordt niet altijd gezien als een vers levensmiddel, terwijl dit wel het geval is. Met dit feitje in ons achterhoofd, is het dus ook goed voor te stellen dat je koffie op de juiste manier moet bewaren.

Gouden regels voor het bewaren van verse koffie

Kies voor het bewaren van je koffiebonen een donkere en droge plek in je huis en kies voor een luchtdichte koffie bewaarblik of verpakking. Een koffie bewaarblik biedt bescherming tegen smaak-verpesters en houden je kostbare koffie langer vers. Het bewaarblik biedt bescherming tegen licht en zuurstof. Het optimaliseert de houdbaarheid en de smaak van de koffiebonen.

ymeja klopman bij de koffiebrander machine placeholder
ymeja klopman bij de koffiebrander machine
koffiefilter boven glazen fles plantje in potje placeholder
koffiefilter boven glazen fles plantje in potje

Laat je de koffie in de verpakking zitten kijk dan goed of de verpakking ook echt goed hersluitbaar en dus luchtdicht is. Zo niet bewaar je koffie bijvoorbeeld in een bewaarblik. Plaats de geopende koffie niet in de koelkast, dit is een veelvoorkomende fout. Je kunt beter niet de geopende verse koffiebonen in de koelkast bewaren, dit komt omdat het gevoelig is voor andere geurtjes en aroma’s van overige producten die in je koelkast staan. Het is dus een soort van ‘geurbesmetting’ om het zomaar te noemen.

De houdbaarheid van koffiebonen

De houdbaarheid van koffiebonen is afhankelijk van de soort en het verpakkingsmateriaal. Het is het beste om verse koffiebonen binnen een aantal weken te consumeren. Hoe langer je de koffie bewaart hoe meer er van de smaak verloren gaat. Daarom kun je het beste kiezen voor vers gebrande koffiebonen. Wij kiezen voor hoogwaardige kwaliteit koffiezakken hij wordt geleverd in een luchtdichte verpakking. Onze koffiezakken hebben folie aan de binnen kant en waarborgen een optimaal behoud van smaak en aroma. Dat is wel zo fijn om te weten.Na opening kun je het beste kiezen voor een luchtdichte container of koffie bewaarblik. Twijfel je nog welke koffie het best bij jou past? Kom dan langs in onze winkel voor meer advies.

koffie in zwarte molen placeholder
koffie in zwarte molen

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen