Zelfgemaakt en dorstlessend Mojito ijsthee

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op May 26, 2021
--
Leestijd 3 minuten
Inspiratie nodig voor een lekker zomers ijsthee recept? Stop maar met zoeken. Dit heerlijke ijsthee recept prikkelt je zintuigen en is een feestje voor in je glas. Een mix tussen heerlijke verse ingrediënten en losse thee.
 placeholder
mojito cocktail met ijsklontjes en zwart rietje op houten tafel

Wanneer het warm is maak dan dit lekkere ijsthee recept.

Weet jij soms ook niet wat je wilt drinken wanneer het warm is? De hele dag water drinken kan een beetje saai worden maar veel frisdank drinken is ook niet echt een gezonde optie. Zelf ijsthee maken is niet ingewikkeld en ook niet veel werk. Maak een extra grote hoeveelheid en zet een kan in je koelkast of neem mee in je geïsoleerde drinkfles. Extra lekker voor onderweg. Je kunt deze ijsthee maken met gefilterd water. Wil je een sprankelend effect? Vervang de helft van het water met bruisend bronwater en je hebt een drankje met bubbels.

Heerlijk frisse ijsthee met echte cocktail smaak maar dan zonder alcohol. Zelfgemaakte ijsthee is een geweldig alternatief voor de variant van de supermarkt die bomvol zit met suiker. Kies deze optie wanneer je toe bent aan iets anders en wat je dorst gegarandeerd gaat lessen. Deze ijsthee is ideaal voor een BBQ of een zomerse picknick. Een aantal tips voor het maken van deze lekkere ijsthee.

citroen met takje en groene blaadjes witte achtergrond placeholder
citroen met takje en groene blaadjes witte achtergrond
groene ijsthee met munt en limes placeholder
groene ijsthee met munt en limes

• Gebruik het liefst gefilterd water. Kraanwater is Nederland is over het algemeen erg hard. De kalk in het water beïnvloed de smaak van je drankje en heeft een nadelig effect op je keukenapparatuur. Een waterfilter zoals Brita of de waterfilter van je koffiezetapparaat verwijderen schadelijk stoffen en kalk. Het zal een groot verschil maken in de smaakbeleving van je kopje of koffie of thee. • Voeg verse ingrediënten toe. Een aantal verse ingrediënten zoals plakjes lime of citroen, verse thijm of munt doen wonderen voor de smaak en geven net dat speciale beetje extra. Bovendien heeft het een mooi effect op het drankje. • Voeg stukjes fruit toe aan de ijsblokjes. Bijvoorbeeld blauwe besjes aan elk ijsklontje. Heeft een feestelijk effect en voeg nog extra smaak toe aan de ijsthee. • Gebruik losse thee, deze heeft meer smaak en aroma en bovendien is het perfect om grote hoeveelheden mee te zetten.

plakjes gesneden citrusfruit op een spiegel placeholder
plakjes gesneden citrusfruit op een spiegel

De Mojito ijsthee voor een kan van 1 liter:

• 5 gram Mojito losse thee • 1 liter gefilterd water • 1 limoen gewassen en in plakjes gesneden • Handjevol verse munt • 1 eetlepel bruine suiker

Kook de helft van het water en zet er thee mee. Giet het kokende water in een kan die geschikt is voor warm en koud water. Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Voeg het overige ‘koude’ water toe en vul met ijsklontjes. Voeg de verse munt en de plakjes limoen toe en ook de eetlepel bruine suiker (optioneel). Roer het geheel goed door en serveer in mooie glazen. En genieten maar!

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen