Wanneer het warm is maak dan dit lekkere ijsthee recept.
Weet jij soms ook niet wat je wilt drinken wanneer het warm is? De hele dag water drinken kan een beetje saai worden maar veel frisdank drinken is ook niet echt een gezonde optie. Zelf ijsthee maken is niet ingewikkeld en ook niet veel werk. Maak een extra grote hoeveelheid en zet een kan in je koelkast of neem mee in je geïsoleerde drinkfles. Extra lekker voor onderweg. Je kunt deze ijsthee maken met gefilterd water. Wil je een sprankelend effect? Vervang de helft van het water met bruisend bronwater en je hebt een drankje met bubbels.
Heerlijk frisse ijsthee met echte cocktail smaak maar dan zonder alcohol. Zelfgemaakte ijsthee is een geweldig alternatief voor de variant van de supermarkt die bomvol zit met suiker. Kies deze optie wanneer je toe bent aan iets anders en wat je dorst gegarandeerd gaat lessen. Deze ijsthee is ideaal voor een BBQ of een zomerse picknick. Een aantal tips voor het maken van deze lekkere ijsthee.
• Gebruik het liefst gefilterd water. Kraanwater is Nederland is over het algemeen erg hard. De kalk in het water beïnvloed de smaak van je drankje en heeft een nadelig effect op je keukenapparatuur. Een waterfilter zoals Brita of de waterfilter van je koffiezetapparaat verwijderen schadelijk stoffen en kalk. Het zal een groot verschil maken in de smaakbeleving van je kopje of koffie of thee. • Voeg verse ingrediënten toe. Een aantal verse ingrediënten zoals plakjes lime of citroen, verse thijm of munt doen wonderen voor de smaak en geven net dat speciale beetje extra. Bovendien heeft het een mooi effect op het drankje. • Voeg stukjes fruit toe aan de ijsblokjes. Bijvoorbeeld blauwe besjes aan elk ijsklontje. Heeft een feestelijk effect en voeg nog extra smaak toe aan de ijsthee. • Gebruik losse thee, deze heeft meer smaak en aroma en bovendien is het perfect om grote hoeveelheden mee te zetten.
De Mojito ijsthee voor een kan van 1 liter:
• 5 gram Mojito losse thee • 1 liter gefilterd water • 1 limoen gewassen en in plakjes gesneden • Handjevol verse munt • 1 eetlepel bruine suiker
Kook de helft van het water en zet er thee mee. Giet het kokende water in een kan die geschikt is voor warm en koud water. Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Voeg het overige ‘koude’ water toe en vul met ijsklontjes. Voeg de verse munt en de plakjes limoen toe en ook de eetlepel bruine suiker (optioneel). Roer het geheel goed door en serveer in mooie glazen. En genieten maar!