'Bubble tea' maken doe je gemakkelijk zelf!

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Nov 02, 2020
--
Leestijd 3 minuten
Altijd al willen weten hoe je zelf heel lekker 'Bubble tea' kunt maken? Of heb je dit überhippe drankje nog niet eerder geprobeerd? Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.
 placeholder
Zo'n 20 mensen die 's avonds een zebrapad oversteken in een stad in Taiwan met veel verlichting en neon borden

De transformatie van traditionele thee

In onze blog thee tradities over de hele wereld kun je lezen waar 'bubble tea' vandaan komt, namelijk in Taiwan. In Azië behoort theedrinken tot een verheven traditie en in sommige landen is het tevens een ware skill. Zo volgen vrouwen in Japan lessen om thee te schenken en is er een heel ritueel rondom het thee drinken.

De bevolking drinkt vooral veel groene thee en witte thee. Ook wanneer je ergens een hapje gaat eten, krijg je vaak een kopje groene thee (meestal jasmijn) aangeboden van het 'huis'. Naast koffie, neemt thee een prominente plek in, in de Oosterse cultuur.

Sportauto die 's nachts door een straat rijdt met neon verlichting en een lichtgevende unicorn  placeholder
Sportauto die 's nachts door een straat rijdt met neon verlichting en een lichtgevende unicorn
Vrouw uit Azië met lang zwart haar en winterjas met bontkraag die een bubbletea drinkt in plastic beker placeholder
Vrouw uit Azië met lang zwart haar en winterjas met bontkraag die een bubbletea drinkt in plastic beker

Gek van 'bubble tea' maar niet overal verkrijgbaar

Wij zijn ondertussen fan geworden van dit lekkere ice tea achtige drankje, en vinden het een fijn alternatief voor frisdrank. Let op, dit drankje is niet calorie-vrij, geniet met mate. Inmiddels kun je ook in Nederland op meerdere plekken 'Bubble tea' bestellen. Het drankje bestaat uit afgekoelde (groene) thee, met of zonder (kokos) melk, een smaakje naar keuze en tapioca balletjes (gezoet of ongezoet). De naam 'bubble tea' heeft overigens niets te maken met de balletjes die in de thee zitten. De verwijzing naar de bubbels is, doordat deze ontstaan tijdens het schudden van thee. In de grotere steden in Nederland kun je terecht voor 'bubble tea', maar lang dus niet overal. Dat vonden wij hartstikke zonde en daarom besloten we om het recept met je te delen! Bu

Hoe kun je zelf lekkere 'Bubble tea' maken?

Allereerst, verzamel je ingrediënten! Voor het maken van dit drankje kun je het beste losse thee gebruiken. Met losse thee ben je verzekerd van een vol aroma. De blaadjes krijgen dan namelijk de ruimte om hun aroma zo goed mogelijk te verspreiden. Gebruik hiervoor een theezeef of een papieren theezakje die je kunt vullen. Afhankelijk van je voorkeur kun je losse groene thee gebruiken of zwarte thee. Groene thee is wat lichter van smaak, maar heeft een beetje een bittere afdronk. Zwarte thee zoals Ceylon is ook heel geschikt voor je Bubble Tea.

Jongen uit Azië die een bril draagt en voor een blauw neon licht staat placeholder
Jongen uit Azië die een bril draagt en voor een blauw neon licht staat
bubble tea drankje in longdrink glas met zwarte tapioca balletjes op de bodem. Drankje is wit op de bodem en in het midden rood bovenin. placeholder
bubble tea drankje in longdrink glas met zwarte tapioca balletjes op de bodem. Drankje is wit op de bodem en in het midden rood bovenin.

Voor 1 glas heb je volgende nodig:

1 Glas groene thee of zwarte thee

gram tapioca balletjes gekookt (kan warm geserveerd worden)

250 ML (plantaardige melk)

150 gram gesneden fruit naar keuze

zoeten naar keuze met 2 theelepels agave siroop of (imker) honing

Handje vol ijsklontjes

Kook de tapioca balletjes (liever niet de rauwe variant) ongeveer zo'n vijftien minuten. De balletjes hebben zelf geen zoete smaak. Ben je een echte zoetekauw dan kun je ervoor kiezen om de balletjes als een pudding te laten weken in bijvoorbeeld fruitsiroop, voordat je ze gaat koken. Als de balletjes gekookt zijn, stop ze in een groot glas.

Laat de losse thee trekken voor ongeveer 3-4 minuten in kokend water. Giet vervolgens over de tapioca balletjes, voeg er de (koude) melk, de agave siroop en de ijsklontjes aan toe. Roer goed zodat de smaken en de ingrediënten goed kunnen mengen. Serveer met een papieren of stalen rietje en genieten maar!

Waar kan ik de juiste ingrediënten vinden?

In onze webshop kun je terecht voor de lekkerste en de beste losse thee. Voor dit drankje raden we Ceylon thee Krachtige volle thee en Groene Jasmijn thee Lekkere bloemige thee aan. In principe kun je met alle thee soorten bubble tea maken, afhankelijk van jouw voorkeur en smaak!

De voorgekookte tapioca balletjes zijn onder andere verkrijgbaar bij de toko. Kijk hier voor tapioca balletjes Zwarte tapioca balletjes klaar voor consumptie voor online bestellen.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen