World of Coffee

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Sep 11, 2020
--
Leestijd 3 minuten
 placeholder
HoiAnVietnam

Elke maand zetten we een land en zijn koffie cultuur in de schijnwerpers. Deze maand: 'Vietnam'! Koffieliefhebbers zitten hier zeker weten goed. Vietnam heeft veel koffieplantages en op veel plekken kun je terecht voor een goed kopje koffie. Let wel op, Vietnamese koffie is sterk. Mocht je voor een minder sterke koffie willen gaan kun je beter voor een latte koffie gaan. Wij vertellen je welke soorten koffie je kunt proeven in centraal Vietnam.

Strand, zon zee en coconutcoffee.

Een van de koffie specialiteiten in Vietnam is de coconut coffee. Dit is espresso in een glas overgoten met gecrusht kokosijs en kokossnippers. Een koffiedrankje wat het dus super goed doet onder tropische temperaturen. Het is een lekker verfrissend koffiedrankje wat ik nog niet ergens anders heb gedronken.Op veel plekken kun je dit lekkere drankje bestellen. Onze aanrader is, om naar een beachtentje te gaan aan het strand. Dan kun je genieten van een prachtig uitzicht, terwijl je sluperpend een heerlijke coconutcoffee aan het drinken bent. Neem daarna nog een lekkere duik in de oceaan en je bent helemaal verfrist.

Coconut Coffee in glas, gelaagde koffie met melk en getopt met geschaafd kokosijs van Espresso Station Hoi An  placeholder
Coconut Coffee in glas, gelaagde koffie met melk en getopt met geschaafd kokosijs van Espresso Station Hoi An
kopje egg coffee met cacao van bovenaf gefotografeerd op houten tafel van Espresso Station Hoi An placeholder
kopje egg coffee met cacao van bovenaf gefotografeerd op houten tafel van Espresso Station Hoi An
Glas met ijsklontjes zwart rietje en een ander kleiner glaasje met Vietnamese koffiefilter en gecondenseerde melk placeholder
Glas met ijsklontjes zwart rietje en een ander kleiner glaasje met Vietnamese koffiefilter en gecondenseerde melk

Het perfecte drankje: 'Orange coffee @Fefe'

Nog een koude koffie om van te watertanden. Net buiten het centrum van Hoi An kun je een bezoek brengen aan de koffiebranderij Fefe. Je kunt buiten zitten in een Instragram waardige omgeving.Naast dat de koffie hier van zichzelf bijzonder goed is, hebben ze hier een aantal speciale koffie's op het menu staan. Waarschijnlijk denk je niet meteen: 'Lekker' als je denkt aan verse sinaasappelsap met espresso, niets is minder waar. Hoe bizar het ook mag klinken deze combo is echt heel goed. Je krijgt de koffie geserveerd in een espresso glaasje en een apart glas half gevuld met verse orange juice. Wanneer je de espresso bij de orange juice giet, ontstaat er een soort wolk van oranje en bruin. Super gaaf om te zien. Naast deze 'orange coffee' serveren ze ook de 'klassieke' koffie's en vooral de cappuccino is ook echt de moeite waard om te proeven.

Vietnamese koffie

Vietnamese koffie wordt op een speciale manier geserveerd. Je krijgt filterkoffie in eenpersoons koffiekannetje, meestal vergezeld van een glas met op de bodem een laagje gecondenseerde melk (zoet). Na ongeveer tien minuten is je koffie langzaam doorgelopen en is hij klaar voor consumptie. Veel cafeetjes en barretjes serveren op deze manier koffie wanneer ze niet beschikken over een barista apparaat. Verassend genoeg smaakt deze koffie goed en is hij aantrekkelijk geprijsd.

Egg coffee niet voor zachte eitjes...

Dit klinkt heel misschien heel raar en dat is het waarschijnlijk ook, maar egg coffee smaakt echt heel lekker. Ok, het is misschien een beetje riskant om dit drankje te drinken op een te hete zomerdag, maar voor de leuk willen we hem toch met je delen. Een rauw ei wordt geserveerd in een heet kopje koffie. Het is de bedoeling dat je hem door je koffie roert waardoor het een massa wordt. In principe proef je niet dat er een ei in je koffie zit maar is het vooral een heerlijke romige koffie.

Breng wereldse koffie bij je thuis

Waan je je ook in buitenlandse sferen na het lezen van deze blog? Geen nood want met onze wereldse koffies Single Origin 100% Arabicabonen zoals Guatemala, Costa Rica, Colombia, Cuba haal je een beetje van dat reisgevoel in huis.

Leuke inspiratie Uitgelicht

Wanneer het weer mogelijk is wil ik gaan reizen naar Azië. Wat leuk om te horen welke lokale koffiedrankjes in Vietnam te verkrijgen zijn.

S
Sanne 3 years ago Neem deel aan het gesprek van S
Jouw reactie plaatsen