Wat verstaan de meeste mensen onder lekkere koffie?

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Feb 15, 2021
--
Leestijd 3 minuten
Wat maakt een kopje koffie nu echt lekker? Hoewel over smaak te twisten valt zijn we het vaak wel met elkaar eens wat goede koffie is.
 placeholder
barista bij koffiebar is een koffie aan het bereiden

Stel je bent op zoek naar lekkere koffie? Lekkere koffiebonen is het halve werk Een goed bakkie is niet alleen afhankelijk van goede koffiebonen. Als je er over nadenkt is een het maken van een espresso of een heerlijke cappuccino best een 'gecompliceerd' verhaal. Allereerst heb je kwalitatieve koffiebonen nodig, bonen die vers en ambachtelijk gebrand zijn, waarbij alleen de beste bonen zijn geselecteerd. In veel commerciële koffiebonen zitten vaak nog de slechtere stukjes, die bijvoorbeeld een bittere smaak of een zure afdronk geven. Dit maakt de koffie weliswaar goedkoper maar niet smaakvoller. Indien je op zoek bent naar een koffie aanbieding, dan is het goed om deze kennis in het achterhoofd te hebben.

persoon houdt koffie kan vast en schenkt deze in andere persoon houdt glas vast placeholder
persoon houdt koffie kan vast en schenkt deze in andere persoon houdt glas vast
bovenkant van filterkoffie op een wit rond ikea tafeltje met plant placeholder
bovenkant van filterkoffie op een wit rond ikea tafeltje met plant

De koffiemachine en koffiemolen

Kies koffiebonen die geschikt zijn voor jouw koffie apparaat. Zo vraagt een pistonmachine soms om andere bonen dan een volautomatische koffiemachine. Daarnaast is het ook belangrijk om je koffiemolen op de juiste maling af te stemmen indien deze niet ingebouwd is. De juiste hoeveelheid koffie is cruciaal voor de extractie en de smaak van je espresso. Weet je niet zeker of je molen goed is afgesteld? Je kunt altijd een afspraak maken op onze vestiging, waar we je graag helpen. Zorg daarnaast goed voor je koffiemachine. Dat doe je door o.a. de machine regelmatig te onderhouden met reinigingsproducten en een waterfilter te gebruiken. Hierdoor smaakt je koffie beter en gaat je machine langer mee.

dubbele espresso machine barista  placeholder
dubbele espresso machine barista
kopje cappuccino koffie placeholder
kopje cappuccino koffie

Goede koffie skills

Thuis koffie maken? Gebruik gekoelde melk en een schone machine, die na ieder gebruik weer schoonmaakt. Vooral het stoompijpje van je koffiemachine is een belangrijk onderdeel om goed te reinigen. Met een druk op de knop heb je niet veel barista vaardigheden nodig maar werken met een melkopschuimer vraagt vaak wat meer oefening. Vind je dat te ingewikkeld? Dan kan een aparte melkopschuimer een uitkomst zijn. Als je een koffie buiten de deur haalt, weet je dat hij lekker is wanneer het schuim van je cappuccino vol en romig is en de koffie lekker vol van smaak maar niet te bitter in afdronk. Wil je zelf beter worden in het maken van je kopje koffie? Check dan de video's van verschillende koffie experts zoals John Hoffman die al zijn kennis en skills met je deelt. Het maken van de meest smaakvolle koffie zit hem dus in het hebben van de juiste apparatuur, goede voorbereiding, lekkere koffiebonen en de juiste skills. Hoe meer je je in koffie verdiept des meer er valt te ontdekken in het bereiden van het lekkerste drankje. Laat je het liever aan iemand anders over? Dan is het een kwestie van het vinden van het lekkerste koffietentje of de juiste koffiemachine die al het werk voor jou doet. Hou onze webpagina in de gaten voor een selectie van de beste koffiemachines.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen