Wat is de beste melk voor je cappuccino?

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Oct 30, 2020
--
Leestijd 3 minuten
Melk opschuimen is helaas niet altijd even appeltje, eitje. Het vraagt oefening, geduld en de juiste skills. Werken met het 'beste' gereedschap is een must. In dit artikel lichten we toe, welke melk zich het beste leent voor je favoriete cappuccino. Zeker voor een plantaardig alternatief, kan het even zoeken zijn naar het juiste product. We hebben voor jou, hier de beste soorten op een rijtje gezet.
 placeholder
twee handen met gebreide beige mouwen die een grote kop cappuccino met latte art vasthouden op een houten onderzetter

Wil je jouw cappuccino skills naar een hoger level tillen? In dit geval is een deel daarvan, afhankelijk van het werken met het juiste gereedschap. Ik heb het niet over de volautomaat koffiemachine, maar over melk! Het gebruiken van plantaardige melk heeft verschillende voordelen. Je kunt varieëren in smaak, het is handig voor mensen die bewust, voor een plantaardige leefstijl kiezen of voor mensen die een lactose allergie/intolerantie hebben.

Weetje over plantaardige melk:'De Eurpese Unie heeft vastgesteld dat melk, alleen maar melk genoemd mag worden, wanneer het afkomstig is uit dierlijke bron. Desondanks noem ik in dit artikel de plantaardige alternatieven, ook gewoon 'melk', wel zo handig! De vraag naar plantaardige melk blijft toennemen en zal blijven groeien de komende jaren. Deze populariteit heeft vooral te maken, met de bezorgdheid van de consument over de impact van zuivel voor eigen gezondheid, het milieu, de dieren die daarvoor gebruikt worden en het klimaat. Kortom een prima alternatief voor koemelk en je kunt er de lekkerste koffiedrankjes mee maken.

Belangrijke tips!

Kies de juiste bonen. Een van de ‘grootste’ problemen met plantaardige melk is dat het kan gaan borrelen en klonteren in de koffie. Koffiebonen kiezen die niet te zuur zijn kan hierbij helpen. Een licht geroosterde koffie kan dus voor problemen zorgen icm plantaardige melk. Wij raden de volgende koffiebonen aan: 'Stella, Aurelia, Ombra, Guatemala en Royal. Wij verkopen de beste koffiebonen online.

Keep it cool. Wat ook erg belangrijk is dat melk niet te warm moet worden verhit. Je wilt de melk graag op de juiste temperatuur hebben. Tussen de 50 en 55 graden. Zorg dat je melk gekoeld is in de koelkast. Wanneer de melk niet koud is, heeft het niet de kans om de textuur en structuur te vormen van een zijdeachtige melk die we graag willen hebben. Dan opschuimen maar!

Welke 'melk'soorten zijn geschikt voor je cappuccino?

Soya melk leent zich uitstekend voor het opschuimen, ook de goedkopere varianten. De smaak is vol en romig en het schuim is stevig en dik. Kies het liefst een variantie die GMO vrij is, beter voor je lijf én het milieu.

plantaardige melk alternatieven rudehealth soya drink placeholder
plantaardige melk alternatieven rudehealth soya drink
alpo almond original placeholder
alpo almond original
oatly barista edition placeholder
oatly barista edition

Amandel-melk kan wat lastiger zijn omdat het de eigenschap heeft om te shiften. Wij hebben diverse soorten uitgeprobeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat Alpro Amandelmelk het erg goed deed in de bereiding van een ‘latte machiatto’.

Haver-melk Er zijn diverse havermelk soorten verkrijgbaar, maar OATLY Barista blijft onze favoriet. Zachte, volle romige melkschuim is het resultaat wanneer je voor deze optie kiest

Liever koemelk? Welke opties zijn het beste voor koemelk? Kies het liefst voor volle melk, deze schuimt het beste op. Wanneer het even kan kies dan ook het liefst voor Biologische volle melk. De koeien leven in betere omstandigheden en het beter voor het milieu en niet geheel onbelangrijk, de melk is hormoon vrij! Onze favoriete keuze is: Biologische volle melk van Arla

kopje zwarte koffie en een klein kopje cappuccino met daarachter een koffiekoek met geglazuurde suiker op een zwart tafeltje placeholder
kopje zwarte koffie en een klein kopje cappuccino met daarachter een koffiekoek met geglazuurde suiker op een zwart tafeltje
achtergrond van groene blaadjes met witte nerf structuur en paarse tinten placeholder
achtergrond van groene blaadjes met witte nerf structuur en paarse tinten
Ondergrond van hout daarop een glas met water, een glas ijskoffie een cappuccino en een hand die een espresso vasthoud. placeholder
Ondergrond van hout daarop een glas met water, een glas ijskoffie een cappuccino en een hand die een espresso vasthoud.

We hopen dat we je met dit artikel geinsipreerd hebben, voor je keuze in de beste 'melk optie' voor het lekkerste kopje koffie! Laat in de comment weten wat jouw ervaring was met een van de bovenste opties. Ben je op zoek naar de lekkerste espresso bonen voor je cappuccino? Probeer dan onze Stella, Aurelia, Ombra, Guatemala en Royal'. Onze koffiebonen bestellen doe je in onze webshop.

Oatly!

Mooi om te lezen, ik ben ook helemaal Oatly fan! De eerste plantaardige melk die niet overheerst in de koffie en nog lekker romig is.

H
Hoda 3 years ago Neem deel aan het gesprek van H
Jouw reactie plaatsen