Hoe wordt arabica koffie gedronken in het Midden Oosten.

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Jan 13, 2021
--
Leestijd 3 minuten
Raak jij ook niet uitgeleerd over koffie? Wij hebben hier een aantal leuke weetjes over koffie in het Midden-Oosten voor je verzameld. Gegarandeerd dat het je zal amuseren!
 placeholder
koffiebonen in hand

Weet jij hoe vroeger arabica koffie werd gedronken in landen zoals Tunesië en Marokko?

De geschiedenis van koffie is reuze interessant, ongeveer in de tiende/elfde eeuw werd de koffieplant in Ethiopië ontdekt. Zo werd het in vijftiende eeuw het zwarte goud genoemd, waar het zich verspreidde naar Jemen en een eeuw later werd er koffie gedronken in Perzie, Egypte, Syrië en Turkije.

Koffie drinken gebeurde thuis maar ook in koffiehuizen. Daar kwamen locals samen voor het delen van verhalen en ervaringen. Mekka was de populaire plek voor voor vele pelgrims, hierdoor verspreidde het nieuws zich wereldwijd over het zwarte goud, koffiebonen arabica : 'De wijn van Arabie'.

kamelen drie stuks in de woestijn placeholder
kamelen drie stuks in de woestijn
hand die schep met koffiebonen vasthoudt placeholder
hand die schep met koffiebonen vasthoudt
dakterras in Marokko met kussens op de grond placeholder
dakterras in Marokko met kussens op de grond

Vandaag de dag wordt er over de hele wereld koffie gedronken, maar het is wel interessant om te weten hoe in elk land koffie op een andere manier geconsumeerd wordt. Zo is het gebruikelijk dat in de Jordaanse stad Aqaba koffie gedronken wordt met kardemom. Wat resulteert in een verandering van smaak, het voegt frisheid en pittige invloeden aan de koffie. Wanneer de kwaliteit van enkel de bonen getest moet worden, laat men de smaak van kardemom weg.

Ook in Oman wordt koffie drinken zeer geïntegreerd in de cultuur van het Midden- Oosten, het gaat hand in hand met gastvrijheid. Het is heel normaal om uitgenodigd te worden om bij iemand thuis koffie te drinken. Vaak worden bij de koffiebonen arabica heerlijke verse dadels gegeten.

In Tunesië wordt in het café naast de waterpijp, ook koffie gedronken. Arabica koffie fungeert hier ook een beetje als een alternatief voor alcohol. Wist je dat een espresso hier een 'express' wordt genoemd?

Of het nu om een koffiehuis gaat in het Midden-Oosten of een lokaal koffietentje in Nederland, het gaat om de gezelligheid het samenkomen, gesprekken die worden gedeeld over een lekker kopje koffie. Dat is de kracht van koffie.

Wat zijn jouw ervaringen met koffie in het buitenland?

Voor ons zijn de momenten waarop we tijdens onze reizen koffie drinken altijd heel bijzonder. We willen binnenkort een artikel toewijden aan ervaringen van onze klanten en lezers. Lijkt het jou leuk om jouw koffie ervaring in het buitenland met ons te delen? Dat kan een mooi bijzonder gesprek zijn of een bijzondere ervaring, maar ook niet alle daagse koffiedrankjes.

Laat dan een reactie achter op deze blog en we nemen contact met je op. Dat het op dit moment voor veel mensen niet mogelijk is om te reizen, wil niet zeggen dat we het reisgevoel niet in huis kunnen halen.

zwarte achtergrond met koffie en bonen erom heen placeholder
zwarte achtergrond met koffie en bonen erom heen

Heb je onze arabica koffie al geprobeerd?

Arabica koffie is zacht en mild van smaak. Je vindt hem bij ons als een single blend of in een melange wanneer je hem met een beetje meer pit wilt drinken. Bestel gemakkelijk in onze webshop en we leveren de lekkerste koffiebonen zo snel mogelijk naar je huis.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen