Reisblog de leukste koffietentjes in DaLat

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Jul 22, 2021
-
-
Leestijd 4 minuten
Ben je al in de vakantie stemming? Of droom je weg van een verre reis? In deze reisblog lees je alles over de leukste koffietentjes in Dalat waar wij vorige maand zijn geweest.
 placeholder
lakedalat

Da Lat heeft een subtropisch hooglandklimaat. Hierdoor voelt het eigenlijk altijd aangenaam en wordt het ook wel de eeuwige stad van de lente genoemd. Hier vind je veel landbouw en er wordt ook koffie verbouwd. Je ziet nog duidelijk de invloeden van de Franse kolonisatie en de stad heeft zowel qua architectuur als landschap wel iets weg van Europa. Da Lat is de perfecte plek om naar toe te reizen wanneer je een liefhebber bent van geweldige koffie en uitzichten. Je vindt hier de meest bijzondere koffietentjes om je hart bij op te halen. In dit artikel ga ik de meest bijzondere en exclusieve koffietentjes voor je uitlichten. Met insider tips weet ik zeker dat elke koffieliefhebber hiervan kan gaan genieten. Da Lat heeft een beetje een high-end uitstraling en de koffie is hier van goede kwaliteit. De barista’s zijn erg skilled en zien er een beetje hipster-achtig uit.

Sitooterie Coffee

Wanneer je hier bent kun je genieten van een adembenemende locatie. In de coffeeshop zijn 2 verdiepingen, alles heeft een lounge achtige stijl en nodigt dat ook uit om te doen. De omgeving is werkelijk Instagram waardig en perfect om leuke foto’s van jezelf en de omgeving te maken. Het uitzicht is fantastisch. Als je hier bent, wil je vooral lekker ontspannen en genieten van een goed boek of een goed gesprek. Werken kan hier ook met de laptop op je schoot, moet je echt gefocust zijn dan raad ik deze plek niet aan. De koffie’s op de menu kaart zijn origineel maar vooral erg lekker. Mijn favoriet was de coldbrew salty lemon. Hou je niet van zoete drankjes? Onthou dan dat Vietnamezen dol zijn op zoet, vraag dus bij voorbaat voor geen of weinig suiker. Dit is overigens nog geen garantie dat je een drankje krijgt dat niet te zoet is. Bij Sitooterie spreken ze goed Engels en begrijpen ze wat je bedoelt.

sitooterie DaLat uitzicht groene bergen parasol placeholder
sitooterie DaLat uitzicht groene bergen parasol

Maybe Blue Cafe

Een schattig coffee cafeetje in het centrum van Da Lat. Met veel groene planten en een edgy urban achtige look. De entree heeft een hoog plafond met glazen dak. Het geluid van tjerpende zwermende vogeltjes voegt nog meer ambiance toe aan de urban-achtige feel. Je kunt zitten in het eerste gedeelte waar kleine tafeltjes met stoelen staan. In de onderste verdieping vind je grote tafels waar je prima kunt werken. Achter het koffiezaakje vind je een vintage kledingwinkeltje met nieuwe en tweedehands kledingstukken. De koffie smaakt hier uitstekend. En is daarnaast ook vriendelijk geprijsd.

maybe-blue-cafe-dalat-cappuccino-cake placeholder
maybe-blue-cafe-dalat-cappuccino-cake
maybe-blue-cafe-dalat-garden placeholder
maybe-blue-cafe-dalat-garden

The Seen coffee house

Magisch uitzicht op het grote meer in Da Lat. Even weg van de stad en alle drukte kom je hier heerlijk tot rust. Je maakt de entree door een kunsthal waarin een aantal authentieke foto’s hangen van meisjes in verschillende klederdrachten. Wanneer je de trappen afloopt richting de bar word je omgeven door groen en grote houten tafels en banken met lounge kussens. Het uitzicht op het meer is adembenemend en even word je een met de natuur. De koffie wordt met liefde gemaakt er is zowel espresso als phin koffie beschikbaar en uiteraard worden alle cappuccino’s en latte’s gemaakt met echte Da Lat melk. Dit is de perfecte plek om bij te kletsen een boek te lezen of te schetsen. Iets minder comfortabel om te werken, een paar uur lukt overigens prima. Wil je hier een nachtje slapen? De kamers hebben grote ramen (met gordijnen) en kijken uit op het meer. Wel even in de buidel tasten, voor Vietnamese begrippen is het hier dan ook een stukje duurder. Een overnachting begint vanaf 1,5 MIL VND.

The Seen House Cafe DaLat Vietnam placeholder
The Seen House Cafe DaLat Vietnam
meer Dalat Vietnam blauwe lucht en wolken placeholder
meer Dalat Vietnam blauwe lucht en wolken

Tiem Caffee

Opnieuw is het uitzicht hier adembenemend. Je kijkt uit op groene bergen. Het koffietentje ligt een beetje afgelegen en het is er stil. Dat is iets wat zeldzaam is Vietnam. Mijn vriendin Trang tipte me op dit coole koffietentje. Het hondje, de corgi met hemelsblauwe ogen is dan ook echt too cute. Hipster kwaliteit koffie met een koffiemachine waar James Hoffman vol lof over spreekt. Wie James Hoffman niet kent hij is zo’n beetje de goeroe wanneer het aankomt op koffie en ook een succesvolle barista. James heeft zijn eigen YouTube channel waar je over alle ins and outs over koffie kunt leren.

corgi hondje met blauwe ogen placeholder
corgi hondje met blauwe ogen
kelly en corgi hondje in Dalat Thiem Cafe placeholder
kelly en corgi hondje in Dalat Thiem Cafe
uitzicht in Dalat Thiem Cafe Vietnam placeholder
uitzicht in Dalat Thiem Cafe Vietnam

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen