Kopje koffie in Nederland

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Feb 02, 2021
--
Leestijd 3 minuten
Een blog die gaat over een goed kopje koffie gecombineerd met positiviteit en een gezonde mindset.
 placeholder
Utrecht binnenstad met werfkelders

Hoe onze koffie-cultuur veranderd is Van een kopje koffie drinken naar een koffie to go. Wie een jaar geleden verteld had dat ergens een bakkie doen niet meer vanzelfsprekend is, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Nu is het heel 'normaal' om een kopje koffie to go te doen. Of het nu gaat om een koffie verkeerd, een decaf of een americano koffie. Mensen drinken nog steeds graag hun kopje koffie buiten de deur. Ik schrijf deze blog terwijl ik in een koffie cafeetje in Hoi An, Vietnam zit. Het afgelopen jaar hebben we hier twee keer een lockdown gehad, buiten het feit dat hier minder expats zijn en geen buitenlandse toeristen hebben we een heel normaal leven, zonder maatregelen. Dat is een contrast met Nederland en de rest van de wereld. We leven hier in een bubbel. Terwijl ik van mijn Latte geniet, probeer ik mijn woorden te ordenen in deze blog.

latte koffie in glas met hartje placeholder
latte koffie in glas met hartje
papieren kopjes placeholder
papieren kopjes
papieren cup placeholder
papieren cup

Posiviteit en goede mindset is heel belangrijk.

Ik sprak met een goede vriendin van mij Sanne. We kennen elkaar van de sportschool en zijn al meer dan 17 jaar bevriend. Ze woont samen met haar vriend in het centrum van Utrecht. We delen dezelfde passies voor gezonde voeding, sporten maar ook koffie. Een koffie verkeerd zal Sanne niet snel drinken, maar ze houdt wel van een goede espresso of een decaf koffie na 16:00 uur. Ze maakt graag koffie thuis maar gaat ook regelmatig wandelen met een vriend of een vriendin en haalt dan een kopje koffie buiten de deur.

zebrapad gekleurd Utrecht binnenstad placeholder
zebrapad gekleurd Utrecht binnenstad
papieren witte to go koffie kopjes met koffie op dienblad placeholder
papieren witte to go koffie kopjes met koffie op dienblad

Ik vroeg haar hoe het leven nu in Nederland is en wat ze doet om positief te blijven in een situatie zoals deze. Dat de sportscholen momenteel dicht zijn is iets wat ik echt wel lastig vind, zegt ze. De sportschool is zo'n beetje mijn tweede huis en meestal ben ik hier wel zo'n vier keer per week te vinden. Dat wil niet zeggen dat ik nu niet meer beweeg, sterker nog ik heb het nu meer dan ooit nodig.

Elke dag maak ik een wandeling en neem ik een pauze om op te laden. Normaal gesproken had ik fysiek contact met mijn collega's op kantoor en ging ik naar klanten, dat contact verloopt nu via de pc. Nu heb ik een kamertje ingericht als mijn kantoor. Voor mij is het belangrijk om werk en prive gescheiden te houden. Het is anders om nu de hele dag achter mijn laptop te zitten. Dagelijks een wandeling of een korte run maken is heel belangrijk om fit te blijven zowel fysiek als mentaal. In de middag maak ik een wandeling. Mijn werk is helaas niet minder geworden dan voorheen, meer zelfs. Zeker daarom is het belangrijk om balans te houden en goed voor mezelf te zorgen. Mijn work-outs van de sportschool heb ik nu naar buiten verplaatst. Zo voldoe ik toch aan mijn portie beweging en training wat me helpt om deze moeilijke tijd te overbruggen. Ik kan niet wachten totdat de sportschool weer open gaat. Hoe negatief dit allemaal ook mag klinken, ik heb in de corona tijd ook postieve dingen geleerd waar ik energie van krijg en wat me energie kost. Verder heb ik ook ontdekt hoe fijn ik het vind om elke dag buiten te zijn en me verbonden te voelen met de natuur. Dat is iets wat ik blijvend in mijn leven wil integreren en niet meer zonder kan.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen