Je kunt creatiever met koffie zijn dan dat je denkt

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Sep 09, 2020
--
Leestijd 3 minuten
Zomerse en frisse koffie zonder (plantaardige) melk? Maar wel verfrissend en lekker, het kan. Hoe, dat lees je hier verder.
 placeholder
van bovenaf gefotografeerd persoon alleen bovenlichaam zichtbaar die een glas ijskoffie vasthoudt

De zomer is volop bezig in Nederland. Lange avonden, genieten van buiten zijn. Kortom de zomer vinden veel mensen heerlijk. Wij zelf ook.

Op sommige dagen wil je misschien wel een keertje iets anders drinken dan je standaard kopje koffie. Misschien krijg je dit weekend vrienden over de vloer en wil je hen een keertje verassen met iets speciaals zoals een zomerkoffie. Zo hebben Addo en ik ontdekt tijdens ons verblijf in Vietnam dat er nog behoorlijk veel variaties zijn op een ijskoffie als alternatief voor je warme koffie.

Als echt koffie liefhebbers vinden wij het dan ook super leuk om verschillende koffietentjes over de hele wereld te bezoeken. Thuis hebben we dan ook een piston machine staan, als we op reis zijn willen het liefst elke dag wel minimaal één goed kopje koffie drinken.

Koffie drinken terwijl het heet is?

Als je denkt aan een zomerse koffie is de combinatie van vers fruit en vruchtensap misschien niet de eerste die bij je opkomt. Dat dachten wij namelijk ook. Tijdens een van onze eerste bezoeken bij een lokale branderij, zagen we op de menukaart: ' Coffee Orange' staan. Een half glas met versgeperst sinaasappel sap gevuld en ijsklontjes geserveerd met een espresso.

Hoe kunnen we vers fruit en espresso combineren tot een geweldig zomer drankje?

De espresso voeg je toe aan het glas met sinaasappel sap, langzaam vormen zich oranje wolkjes die zich vermengen met de koffie. Vervolgens roer je met een rietje de twee vloeistoffen door elkaar.

Hoe het smaakt? Dit drankje is een uiterst frisse en krachtige combinatie, wij vonden dit echt een heerlijke smaak explosie. Het klinkt in eerste instantie een beetje vreemd maar het is echt de moeite waard om te proberen. Denk aan andere smaak combo's die misschien niet meteen voor de hand liggen maar wel heel lekker kunnen zijn (rekening houdend met persoonlijke voorkeuren natuurlijk) zoals mint en chocolade of dadels met roomkaas. Zo geldt dit ook voor deze koffie combinaties.

Kelly van Velthoven op een bankje een glas ijskoffie met aardbei en ananasfruit drinkt placeholder
Kelly van Velthoven op een bankje een glas ijskoffie met aardbei en ananasfruit drinkt
een glas orange koffie espresso met vers sinaasappelsap ijsklontjes en stalen rietje placeholder
een glas orange koffie espresso met vers sinaasappelsap ijsklontjes en stalen rietje

Wil je het zelf proberen?

Voor een 'Orange Coffee' heb je het volgende nodig. Een half glas verse(!) geperst sinaasappelsap (lever niet op kwalitet). Mocht je zelf geen zin hebben om te persen, in veel supermarkten wordt sinaasappelsap verkocht dat je zelf vers kunt tappen van de machine. Daarnaast heb je een versgezette espresso nodig (heet).

Serveer als volgt:

Glas met vers sinaasappel en ijs met een espresso. Laat de persoon die het drankje drinkt zijn eigen espresso toevoegen aan het glas. Drink met een (herbruikbaar) rietje en geniet! Wedden dat je gasten onder de indruk zullen zijn van dit frisse zomerse koffie drankje.

Variatie:

Vervang de sinaasappelsap voor aardbeiensap (vaak verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt). Snijd verse ananas in fijne kleine stukjes, voeg deze toe aan het aardbeiensap met ijsklontjes tezamen met een kopje espresso en roer tot een geheel. Zoals je ziet op deze foto ben ik heerlijk aan het genieten van deze smaakvolle combo.

Welke Corio koffiebonen zijn geschikt voor dit recept?

Wij raden de volgende koffiebonen aan: Stella en Ombra Geschikt voor orange coffee drink voor een orange koffie Bestel ze gemakkelijk in onze webshop.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen