Hoe kun je je weerstand verhogen met thee?

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Oct 12, 2020
--
Leestijd 3 minuten
Gezondheid speelt een belangrijke rol in ons leven. Daarom is het altijd fijn om te weten welke kleine dingen we kunnen doen om onze weerstand een handje te helpen. In dit artikel vertellen we je welke theesoorten een rol kunnen spelen, bij de ondersteuning en het voorkomen van een verkoudheid en of griep.
 placeholder
persoon die winterjas draagt een thermoskan met thee inschenkt en buiten in de natuur is

Yes, de 'R' zit weer in de maand en dat betekent dat je weerstand op de proef kan worden gesteld. Het weer is sowieso al wisselvallig in Nederland en laat dat nou niet echt helpen om een verkoudheid te voorkomen.

Een betere weerstand voorkomt dat je minder vatbaar bent voor ziektes, griep en of verkoudheid. Goed voor jezelf zorgen is niet een kwestie van luxe maar een noodzaak. Wil je graag een gezond en gelukkig leven leiden (let op deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden) dan zul je daar iets voor moeten doen, maar goed nieuws, voor jezelf zorgen is fijn én leuk. Want dit zorgt ervoor dat jij de dag goed doorkomt en kunt genieten van je leven. Want door voldoende te ontspannen en op te laden, heb je meer energie over voor je baan, je kids of wat dan ook.

Naast deze dingen te doen kun je je weerstand ook helpen door (verse) kruidenthee te drinken. Ben je veel onderweg? Neem dan een (thermos) beker mee om je thee overal te drinken. In tegenstelling tot groene of zwarte thee bevat kruidenthee van nature geen theïne (andere naam voor cafeïne). Dat is handig wanneer je wilt minderen met, óf geen cafeïne wilt binnenkrijgen. Blijf ook goed water drinken zo'n 1,5 tot 2 liter (gefilterd) water per dag. Kruidenthee telt ook mee.

De gezondheids-theeën op een rijtje

Een van onze favoriete verse 'thee' (technisch gezien is het geen thee) is verse gember met een schijfje sinaasappel. Gember heeft tal van gezondheidsvoordelen zo gaat het onder andere onstekeningen tegen en verhoogt het de weerstand. Daarnaast heeft gember een verwarmend effect. Zelf maken? Koop een stuk verse gember, was voor gebruik en snijd in een aantal dunne plakjes, doe deze vervolgens samen met kokend water in een theeglas. Wil je je gezonde thee een beetje pimpen? Voeg er dan bijvoorbeeld nog verse munt aan toe. Deze twee smaken versterken elkaar, samen is dit een lekkere frisse combinatie. Wist je dat gember en citroen kan helpen bij afvallen?

Heb je geen verse gember (meer) in huis? Wij hebben aan je gedacht! Onze thee is gemaakt van gedroogde gember. Een makkelijk alternatief voor de verse variant en zeker erg lekker.

schaaltje met water en thee-ei halve limoen en schaaltje met honing een roerstokje op een achtergrond met linnen en marmeren tafel placeholder
schaaltje met water en thee-ei halve limoen en schaaltje met honing een roerstokje op een achtergrond met linnen en marmeren tafel
glazen kopje met bloemen en kruidenthee op houten tafel omgeven met kruiden en planten placeholder
glazen kopje met bloemen en kruidenthee op houten tafel omgeven met kruiden en planten
groene thee blaadjes zonsopgang blauwe lucht placeholder
groene thee blaadjes zonsopgang blauwe lucht

Ben je al verkouden ? Probeer dan eens zoethout thee te drinken. De thee heeft een dropachtige smaak en helpt bij verkoudheid en griep. Zoethout heeft de volgende gezondheid eigenschappen, het is ontstekingsremmend en kan helpen bij het verminderen van stress. Er zijn veel mensen die problemen ervaren door uitgeputte bijnieren (een gevolg van teveel stress en de overproductie van het stresshormoon cortisol). Hierdoor hebben ook de kleinere organen in je lichaam hier last van. De gevolgen zijn o.a. dat je je moe en futloos kan voelen omdat je bijnieren niet meer optimaal functioneren. Zoethout heeft de eigenschap dat het je lichaam helpt om slimmer met cortisol omgaat en er daarom minder van hoeft te produceren.

We verkopen deze losse thee in een verpakking van 100 gram, die dus lekker lang mee gaat.

Wil je ondersteuning bij het ontspannen? Onze kruidenthee 'Zorgeloos' is een zachte milde thee die ontspannende kruiden bevat. Zoals o.a. kamille, wat een ontstekening remmend effect heeft. Zowel kamillethee als groene thee versterken je immuunsysteem door de fytochemicaliën die ze bevatten

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen