Herfst & Koffie

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Sep 16, 2020
--
Leestijd 3 minuten
 placeholder
Herfst meer uitzicht

De zomer is voorbij en het is sinds een paar weken herfst . Hoewel de zomer bij veel mensen een geliefd seizoen is, is het ook fijn om andere seizoen te verwelkomen. Langzaam worden de dagen weer korter en de natuur maakt zich klaar om in rustfase te gaan. De herfst is een van onze favoriete seizoenen. De blaadjes krijgen de meest mooie kleuren en wandelen in het herfstzonnetje is echt genieten.

In dit artikel lees je op welke smaken en kruiden we onze seizoenskoffie hebben geïnspireerd en waar ze vandaan komen. Bij smaken van de herfst denk je o.a. chocolade kruidnoten. Maar waar komen deze smaken vandaan en waarom passen ze goed bij de herfst?

Mag ik even je aandacht voor onze lekkere herfstkoffie?

Bij Corio Espresso hebben we vier lekkere seizoenskoffie bonen. Je raad het al ze zijn alleen maar verkrijgbaar in het huidige seizoen. Omdat de herfst eraan komt hebben we dit keer onze Herfstkoffie Met chocolade en kruidnoten tonen uitgelicht. Het resultaat? Een heerlijke zachte koffie met tonen van zachte chocolade en speculaas.

Maar waar komen die kruidnoten nou eigenlijk vandaan? Het eten van kruidnoten of pepernoten gaat terug naar de 16e eeuw. Kinderen kregen toen in die tijd bij het Sinterklaasfeest resten deeg van kruidkoek, deze restjes werden in vierkante stukjes gebakken. Deze brokjes waren kleine koekjes geworden die smaakte naar kruidkoek.

Inmiddels zijn er veel variaties op de klassieke pepernoot. De grootste pepernotenfabriek is van Delft Grootste pepernoten fabriek in Nederland . Wist je dat ze ook een variatie hebben met cappuccino smaak? Overigens is een kruidnootje kleiner en scherper van smaak dan een pepernoot. Over het algemeen worden pepernoten het meest verkocht. Wij vinden dat een paar pepernoten best wel lekker smaken bij een kopje koffie.

Warme chocolade melk placeholder
Warme chocolade melk
Herfst placeholder
Herfst
Art Space Hoi An  placeholder
Art Space Hoi An

Chocolade en kaneel

Kaneel komt van het Latijnse woord 'canella' wat stokje betekent. Kaneel komt oorspronkelijk uit Ceylon (wat nu Sri Lanka is) maar is tegenwoordig ook te vinden in Vietnam, China en Indonesië. Kaneelstokjes ontstaan uit de barst van een kaneelboom, als deze gedroogd wordt rolt het zichzelf op als een stokje.

Wist je dat kaneel veel gezondheidsvoordelen heeft? Zo is het o.a. een antioxidant en heeft het een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel. Het hebben van een stabiele suikerspiegel betekent meer energie en minder last van de zogenaamde 'snaaibuien'. Wanneer je bijvoorbeeld gelijk na het eten van een warme maaltijd zin krijgt in iets zoet, dan kan dat een teken zijn van een schommelende bloedsuikerspiegel. Kaneel helpt hier dus bij, strooi bijvoorbeeld een beetje over je havermoutpap. Lekker en gezond! In onze Appeltaart thee zit o.a. kaneel en smaakt eigenlijk naar een gebakje glas maar dan minder zoet. De perfecte thee om te drinken na een fijne herfstwandeling.

Cacaobonen komen oorspronkelijk uit Mexico en vanaf de 16e eeuw in Europa. Chocolade werd gemaakt van suiker en cacoa en was erg kostbaar. Vandaag de dag wordt de productie van cacoa steeds kleiner en de vraag is of chocolade misschien ooit gaat verdwijnen omdat er nog maar zo weinig van zal zijn. Wij hopen van niet. Maar ondertussen blijven wij voorlopig nog even genieten van chocolade. Wist je dat onze choco truffel thee echte stukjes chocolade bevat? Het is een lekkere verwenthee om lekker bij weg te dromen.

Wil je ook alvast de herfst in 'huis halen'?

Bestel dan onze seizoenspecialty Herfstkoffie, ook een liefhebber van thee? Onze losse Appeltaart thee Smaakt als een gebakje! past perfect in dit seizoen.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen