Espresso bonen op reis

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Dec 02, 2020
--
Leestijd 3 minuten
Reis mee naar het mooie en zonnige Italië en leer meer over een van zijn zeer populaire koffies. Ontdek de mythe rondom de claim waar hij vandaan komt!
 placeholder
Italië dorpje straatje met gekleurde huizen witte scooter

Waar ter wereld kun je de beste espresso koffiebonen vinden? Koffie heeft zijn impact op de hele wereld achter gelaten en wordt dan ook overal gedronken. Wij vinden dat niet zo vreemd. De espresso is veelzijdig, en een van onze favoriete koffiedrankjes. Het is misschien dan ook geen verassing dat de beste espresso uit Italië komt. Dit is namelijk waar de heerlijke koffie die wij kennen zijn oorsprong vindt. Achille Gaggia kreeg het voor elkaar om een machine samen te stellen volgens een combineerd pomp en druksysteem. Dit gebeurde allemaal in 1937 en na de Tweede Wereld oorlog begon hij met de productie van aan de serieproductie van deze machine.

Fun fact: het gaat hier echter om de zetmethode en niet koffiebonen zelf die hier vandaan komen. De beste espresso koffiebonen, kenmerkt zich door een langer brandproces en de kwaliteit van de koffiebonen. In Italië worden 7 soorten koffie gebruikt waarvan de Arabica de populairste is. Milder van smaak dan bijvoorbeeld de zuurdere en ietwat bittere Robusta. Door de speciale rooster-techniek wordt de koffie wellicht sterker, maar door het langere proces wordt er meer cafeine aan onttrokken. Daardoor is hij milder voor de maag en zou hij het slaapproces minder moeten beinvloeden. Dat betekent dat je dus ook later op de dag verantwoord zou moeten kunnen genieten van je koffiedrankje.

authentiek straatje in dorpje Italië  placeholder
authentiek straatje in dorpje Italië
pistonmachine espresso wit kopje met hart placeholder
pistonmachine espresso wit kopje met hart
Venetië Italië gondelboot in het water bij brug placeholder
Venetië Italië gondelboot in het water bij brug

De beste espresso vindt zijn oorsprong in Italië.

Gelukkig hoef je niet helemaal naar het zuiden te reizen voor een lekker kopje koffie. De beste espresso bonen kun je namelijk ook gewoon in Nederland krijgen. De bonen bestaan uit 100 % uit Arabica bonen waardoor de smaak vol en krachtig is maar toch mild in afdronk.

Zorg dat je volautomaat koffiemachine goed afgesteld is voor het beste kopje koffie. Heb je een piston machine? Let dan op de juiste afstelling van de koffiemolen en de druk van je machine. Het water moet op 90-95 graden celsius zijn en in ongeveer 25-30 seconden moet de koffie geperst worden tot circa 25 mililiter koffie. Als het goed is er een hazelnoot bruin schuimlaagje op je koffie, de zogenaamde crema. Dan genieten maar en even een momentje voor jezelf nemen of lekker bij kletsen met een geliefde.

glas met espresso en crema laag placeholder
glas met espresso en crema laag
espresso onder pistonmachine placeholder
espresso onder pistonmachine

Wij hebben de Italiaanse smaak naar onze branderij gehaald.

Goede kwaliteit bonen en ze op een speciale manier branden, geeft je koffie dezelfde smaak en ervaring zoals je die van ons gewend bent. Onze hele selectie heeft een volle smaak maar zachte afdronk. Precies zoals jij m graag wilt drinken. Geschikt voor de volautmaat koffie machine of de piston machine. Onze collectie aan heerlijke Italiaanse koffies Kijk hier voor Stella, Aurelia, Ombra en Sicilia . Welke soort ga jij vandaag kiezen? Of welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments hier beneden! We zijn beniewd naar jouw mening.

Laat jouw reactie achter!

Vond je het leuk of interessant om ons artikel te lezen? We hopen van wel! Neem deel aan het gesprek door een reactie achter te laten op deze blog.

Jouw reactie plaatsen