Coconut coffee
Wil je je even het gevoel hebben dat je op een tropisch eiland zit? Het volgende recept is geïnspireerd op een strand met palmbomen en kokosnoten. Deze koffie is heerlijk verkoelend zacht van smaak en een tikje zoet.
Je kunt deze koffie op verschillende manieren maken afhankelijk van de zetmethode bepaal je de sterkte en de body van de koffie. Voor deze coconut-coffee heb je een espresso per kopje nodig of een gezette koffie met de aeropress, french press of de Vietnamese phin koffie. Gebruik je gemalen koffie dan heb je ongeveer 100 gram per liter koffie nodig.
Ingrediënten: • Kokosmelk (uit blik of vers gemixt in de blender) • IJsblokjes-vorm • Beetje agave siroop of bruine suiker (1 eetlepel) • Gewone ijsblokjes • Stella koffiebonen voor espresso of aeropress (gemalen) • Costa Rica koffiebonen voor coldbrew (gemalen of zelf malen)
Mix de kokosmelk (half blikje) met de eetlepel agavesiroop en verdeel over de ijsblokjesvorm. Kies het liefste een vorm uit waarbij de ‘vakjes’ een afmeting hebben van ongeveer 2 bij 2 cm (liefst zo klein mogelijk). Wacht totdat de kokosmelk blokjes bevroren zijn. Kies een mooi glas uit waarin je de ‘coconut coffee’ in wilt gaan serveren. Kies het liefst een die ook tegen warmte kan. Zet een espresso met je koffiezetapparaat of een enkele koffie met de aeropress de French bress of een coldbrew koffie. Wanneer je de koffie direct wilt serveren zul je iets meer ijsklontjes moeten gebruiken. Giet de koffie in een glas samen met een handvol normale ijsklontjes en roer goed door. Voeg dan een scheutje toe van de overige kokosmelk en ongeveer 6 ijsklontjes van de bevroren kokosmelk-ijsklontjes. Serveer met een papieren of stalen rietje en genieten maar.