Cappuccino én een goed verhaal

Screen Shot 2020-08-20 at 11.35.06.jpg
-
Op Nov 25, 2020
--
Leestijd 3 minuten
Cappuccino. Een van de meeste geliefde warme drankjes in de lage landen. Twee van onze koffiefans vertellen wat een koffiemomentje voor hen betekent. Heb jij ook een leuk moment om te delen? We horen het graag van je in de comments.
 placeholder
twee handen die twee witte kopjes cappuccino met latte art vasthouden

Er zijn vele koffiedrankjes verkrijgbaar, koffie met melk is nu eenmaal erg lekker! Cappuccino is daar een van. Vooral op plaatsen, waar met de juiste techniek een goed drankje wordt gemaakt. De beste koffie, goede (plantaardige) melk en een beetje liefde van de barista. Een goede cappuccino herken je aan een stevige, zachte en romige schuimlaag en goede volle koffie smaak. Niet te warm en niet te lauw geserveerd en als het even kan met mooie 'latte art'.

Koffie en bijpraten. Hoe wij Nederlanders onze tijd graag efficiënt indelen.

Of het nu om een zakelijke afspraak gaat of om een date met je beste vriend of vriendin, wij houden van gezelligheid met gecombineerd met efficiëntie. Een zakelijke afspraak buiten de deur, kan een fijne afwisseling zijn van thuis of van kantoor. Bijkletsen met een vriendin is dan ook ontzettend leuk, onder het genot van een lekkere cappuccino. Éen van mijn favoriete koffietentjes in Utrecht is het 'Koffieboontje' een schattig cafeetje met lekkere vegan taartjes. Deze vegan taartjes mis ik het meest in het buitenland.

vijf kopjes cappuccino horizontaal op een rij op betonnen tafel placeholder
vijf kopjes cappuccino horizontaal op een rij op betonnen tafel
espresso in zwart kopje met schoteltje vast gehouden met een hand op een houten tuintje placeholder
espresso in zwart kopje met schoteltje vast gehouden met een hand op een houten tuintje
trio koffie latte op een houten krukje en op de grond daaromheen vetplantjes in witte potten placeholder
trio koffie latte op een houten krukje en op de grond daaromheen vetplantjes in witte potten

Wat betekent een kopje koffie drinken voor jou? We vroegen het aan onze koffiefans.

We spraken met Hoda. Ze is o.a.schrijfster van mooie woorden.com en trekt er graag op uit, voor een kopje koffie, het liefst met havermelk. Voor mooie woorden inspiratie en diensten Check het Instagram account van mooie-woorden kijk op de website. Ze komt dan ook graag in de meest gezellige koffiecafeetjes door het hele land. Soms met een vegan taartje erbij, de ene keer met haar zoontje de andere keer met een vriendin. Een kopje koffie ergens drinken is vooral even een momentje voor haar zelf.

'Door de maatregelen op dit moment, is de horeca dicht en er wordt geadviseerd, om zo min mogelijk te reizen. Hierdoor mis ik de leuke gesprekken en lekkere koffie tijdens werkafspraken. Of het nu een interview is, of een gesprek voor een (potentiële) nieuwe opdracht. Geen nieuwe koffieplekjes meer ontdekken en geen heerlijke havercappuccino's drinken. De realiteit nu, is een zoom of teamcalls en ieder zorgt voor zijn eigen koffie. Mooi dat het een tijd is waarin dit ook mogelijk is'.

Paul een van onze contentmakers is ook een echte koffiefan. Hij mist ook het uitgaan en gezellig een kopje koffie ergens drinken, of dat nu tijdens een school of een weekend dag is. Het is altijd een goed moment om ergens een bakkie te doen. Hoe doet hij dat nu?

*'Sinds een jaar heb ik een pistonmachine te leen, waar ik thuis de beste koffie kan maken. Mijn vriendin is koffiebrander en we kunnen ook zelf melkopschuimen. We hebben dus geen gebrek aan goede koffie en genieten nu thuis van een lekkere cappuccino. Onze vrienden zijn dan ook altijd zwaar onder de indruk wanneer ze bij ons een koffie met melk komen drinken. Ze zeggen dat ze bij ons de beste koffie thuis drinken .

Wil jij na het lezen nu ook genieten van een cappuccino? Bestel online in onze webshop de beste koffiebonen.

Leuk!

Hé leuk stuk is het geworden! Water loopt me in de mond bij het zien van alle mooie koffie beelden.

H
Hoda Hamdaoui 3 years ago Neem deel aan het gesprek van H
Jouw reactie plaatsen